2022 İlhan Tekeli Tez Ödülleri’nde İTÜ’lülerin Başarısı

İTÜ’lüler, hazırladıkları doktora ve yüksek lisans tezleriyle 2022 İlhan Tekeli Tez Ödülleri’nde Doktora Kategorisi Teşvik Ödülü, Yüksek Lisans Ödülü ve Yüksek Lisans Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri akademik başarılarıyla ön plana çıkmaya devam ediyor. İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı tarafından verilen 2022 İlhan Tekeli Tez Ödülleri’nde İTÜ yüksek lisans ve doktora öğrencileri başarılarıyla dikkat çekti.

Yarışmada 78 doktora ve yüksek lisans tezi ülkemizin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin oluşturulduğu bir kurul tarafından değerlendirildi. Ödüller 22 Kasım 2023 tarihinde Ankara TEPAV’da düzenlenen 8. Kent Araştırmaları Kongresi 2022 İlhan Tekeli Tez Ödülleri Töreni ve Paneli’nde kazananlara takdim edildi.

Doktora tezine teşvik ödülü

Teşvik Ödülleri Doktora kategorisinde Geomatik Mühendisliği araştırma görevlimiz Dr. Doğuş Güler,  Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu danışmanlığında “Düşey mülkiyet haklarının 3 boyutlu yönetimi için yapı bilgi modellemesi tabanlı bütünleşik bir modelin geliştirilmesi ve 3 parçalı döngü yaklaşımı” başlıklı doktora teziyle ödüle değer görüldü.

Yüksek lisans tezlerinin başarısı

İTÜ Lisansüstü Enstitüsü Kentsel Tasarım Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Ali Yılmaz, Doç. Dr. Eren Kürkçüoğlu danışmanlığında hazırladığı “Yaya caddelerinde mikro hareketin nicel analizi: İstiklal Caddesi örneği” başlıklı teziyle Yüksek Lisans Ödülü’nün sahibi oldu.

Teşvik Ödülleri’nin Yüksek Lisans kategorisindeyse, Doç. Dr. Eda İnce Beyazıt danışmanlığında hazırladığı “Covid19 sonrası sosyal eşitsizlikleri toplu taşıma pratikleri üzerinden anlamak, Brüksel Belçika’dan dersler” başlıklı teziyle öğrencimiz Cihat Baluken ve Doç. Dr. Eren Kürkçüoğlu danışmanlığında hazırladığı “Kentsel açık mekân olarak caddelerin kalite kriterleri bakımından değerlendirilmesi ve kavramsal bir model önerisi” başlıklı teziyle öğrencimiz Arş. Gör. Asude Bolat ödül kazandılar.

Öğrencilerimiz ve danışmanlarını tebrik ediyor ve başarılarının sürmesini diliyoruz.